Österskär, Stockholm, Sweden

tisdag 6 juli 2010

Vad vi gör just nu

Nu tänkte jag berätta lite om vad vi gör om dagarna så här mitt i sommaren - i väntan på att ta lite semester i varje fall ;)

Bland allt annat smått så letar jag främst efter en agent som kan hjälpa oss med försäljningen här hemma när det gäller kollektionen för vår/sommar 2011. Ja - i den här branschen har man låååång framförhållning. I augusti, eller t o m juli ibland, börjar dessa kollektioner säljas in. Alla mässor är i augusti. Vi vill hitta en agent som främst säljer till såkallade Livsstilsbutiker eftersom vi älskar den typen av butiker och vi är övertygade om att vi inte är ensamma om att hellre köpa vackra speciella kläder, även till våra döttrar, i den typen av butiker. Någon som håller med? Vi tycker att det känns extra roligt och lyxigt att handla i butiker som har ett härligt koncept - kanske inte med bara kläder utan även annat fint. Inredning, lyxiga tvålar, ljus och andra inspirerande saker.

En del fina barnbutiker vill vi ju såklart sälja Lucky Ellen i men då är vi ganska kräsna - vi känner att man växer ifrån vissa barnbutiker när barnen passerat bebisåren och vi tror inte att vi är ensamma om det heller.

Och vad gör min kära kompanjon - jo jag kan berätta att produktion av små kollektioner är rent ut sagt ... inte meningen.... helt enkelt! Fia är uppäten av allt som har med den att göra. Vår första och andra kollektion räknas in som små. Gissa vad det innebär ;) - att fabrikerna inte tillhandahåller något material utan det måste man själv hitta hos x antal leverantörer och sedan beställa samt frakta till fabriken. I 78% av fallen är tygerna, knapperna, spetsarna etc slut. Då är det bara att börja om från början och välja ett annat tyg, beställa det och vänta... på svar. Så kan det fortsätta - ganska många gånger. Tack och lov har vi nu hittat en mycket lovande kontakt där vi fortsättningsvis kommer att både producera material och våra plagg. Vi håller oss fortfarande inom Europa så vi slipper den långa frakten som produktion i Asien innebär och i Asien krävs det att man kommit upp i enorma volymer.

Så - när de här stora nötterna är knäckta och klara kan vi koppla av och fokusera framåt :)

Kram så länge
Ninni & Fia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade